Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is het gezicht van je bedrijf. De bedoeling van een goede huisstijl is dat jouw bedrijf meteen herkenbaar is zonder het logo te gebruiken. Een goed huisstijl ontwerp is daarom een belangrijk onderdeel van je bedrijfsimago. Een huisstijl wordt vaak tegelijkertijd met het logo ontworpen gezien een goede huisstijl herkenbare vormen uit het logo hergebruikt.

Wanneer we spreken over de huisstijl ontwerpen, dan hebben we het niet enkel over het uiterlijk van het logo maar ook op de manier waarop deze gebruikt wordt, het gebruik van de vastgestelde kleuren, het gekozen lettertype en de vaste opmaak voor al het drukwerk en publicaties voor al je uitgaande communicatie.

Hoe de huisstijl gebruiken?

Het is daarom van belang dat je strikte regels volgt aangaande uitgaande communicatie, zowel online als offline. Dit door steeds hetzelfde lettertype, dezelfde lettergroottes en de vastgestelde kleuren te gebruiken. Door dit consequent te doen, treedt er meteen een visuele herkenbaarheid op. Het is daarom heel belangrijk de huisstijl in alle communicatie te gebruiken zoals bijvoorbeeld uitgaande facturen, offertes, bestelbons,, presentatiemappen, website, promotiemateriaal,…

De huisstijlgids

Een volledige en complete huisstijl kan eigenlijk zo breed gaan zoals je zelf wil. Wij ontwerpen je volledige huisstijl volgens jouw wensen en aangepast aan jouw doelgroep. Wanneer je bij K-Graphic Design een huisstijl laat ontwerpen, zal je onze zogenaamde huisstijlgids meekrijgen. Deze gids bestaat uit bijvoorbeeld een ontwerp voor visitekaarten, flyers, briefpapier, offertes,… maar zal ook een gedetailleerde omschrijving bevatten over de gebruikte lettertypes en definiëren we alle huisstijlkleuren in 3 kleursamenstellingen: CMYK, RGB & Pantone.

Je kan tevens bij K-Graphic Design terecht voor alle gelegenheidsdrukwerk.