Een goed logo dat past bij de identiteit van uw bedrijf, daar zorgen wij voor! Wij ontwerpen je logo snel en professioneel en zorgen ervoor dat je nieuwe logo een drager is van jouw imago en tevens ook herkenbaar is door al je klanten.

Wat maakt een goed logo?

Een goed logo is eenvoudig, veelzijdig en uniek. Ook moet het geschikt zijn voor verschillende media zoals bijvoorbeeld spandoeken, website, nieuwsbrieven, t-shirts,… Bovendien is een goed logo flexibel en tijdloos. Vandaag wordt je logo enkel op visitekaartjes of op je website gebruikt, maar blijft het nog steeds schitteren als het ook op een bedrijfsvoertuig dient te komen? Het is daarom belangrijk je logo zo flexibel en tijdloos mogelijk te maken.

Hoe verloopt het maken van een logo?

Het maken van een logo is een heel proces. Na een verkennend gesprek waarin we de doelgroep en wat je precies wil bereiken bepalen, kan je zelf ook al enkele leuke ideeën naar voren schuiven. We vinden het belangrijk om exact te weten wat je wensen en verwachtingen zijn. Dit kan gaan van het gebruik van je geliefde kleur, lettertype of een bepaalde stijl.

Testpubliek

Vervolgens worden de eerste ontwerpen gemaakt. Aan de hand van de ideeschetsen wordt vervolgens enkele concrete logo’s voorstellen uitgewerkt. Per opdracht worden een vijftal voorstellen gepresenteerd. In deze fase is het belangrijk om de eerste voorstellen aan een select testpubliek voor te leggen. Deze testfase houden we vooraf ook intern bij K-Graphic Design. Op deze manier krijgen we een goed beeld van wat werkt en wat niet.

Finetunen

Met de feedback die van het testpubliek komt, gaan we vervolgens met het logo aan de slag. We verfijnen het logo tot je helemaal tevreden bent. Het nieuwe logo moet immers vertrouwen, herkenning en bewondering voor een bedrijf of product weergeven en een bepaalde uitstraling hebben dat jouw doelgroep aanspreekt.

Leveren van het logo

Ten slotte maken we een logo-pakket voor je klaar. In dit pakket zit het logo in twee formaten dat je later kan gebruiken bij ieder soort drukwerk. Het vector-bestand kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor belettering op voertuigen of ramen, spandoeken,… Pixel-bestanden worden gebruikt voor digitale toepassingen zoals bijvoorbeeld de website, nieuwsbrieven…