Wanneer mensen snel iets willen opzoeken is Google nog steeds het meest gebruikte zoekplatform.

Het belang van een goede website wordt meestal onderschat door vele ondernemers. Een gebruiksvriendelijke en professionele website geeft een meerwaarde aan je bedrijf. Hiernaast is een website een belangrijke bron van informatie. Denk maar aan het vinden van je adres, telefoonnummer,…

K-Graphic Design is gespecialiseerd in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke en professionele websites. Bovendien zorgt onze aanpak ervoor dat uw website hoog scoort in de zoekresultaten van Google waardoor u sneller gevonden wordt. Dit resulteert dan in hogere bezoekersaantallen, meer contacten en dus ook meer omzet.

Hoe krijgt zo’n website nu vorm?

Samen kijken we wat je wilt bereiken met uw website, wat jouw doelgroep is, welke vorm hiervoor het beste geschikt is, op welke toestellen uw website gelezen zal worden en wat jouw huisstijl en uitstraling is. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek wordt een eerste ontwerp van je unieke website op papier gezet. Van zodra dit ontwerp volledig naar je zin is, wordt de website ontwikkeld.

Tijdens de ontwikkeling wordt meestal gekozen voor een responsive webdesign in WordPress. Hierdoor wordt de website flexibel opgezet en schaalt deze mee met de schermgrootte van het apparaat waarop deze bekeken wordt. Een responsive website biedt je bezoekers daardoor een goede gebruikservaring op alle mogelijke resoluties en apparaten. Pas als jouw website helemaal naar je zin is, zetten we de website definitief online.

En hoe zit het met het onderhoud?

Voor onze websites maken we gebruik van WordPress. WordPress is een softwarepakket waarmee je prachtige websites, blogs of apps kunt maken en is continue in ontwikkeling. WordPress en de plugins voor WordPress komen regelmatig met updates. Dit kunnen kleine updates zijn, maar vaak wel erg belangrijke aanpassingen in de beveiliging. Iets minder regelmatig komen er grotere updates of geheel nieuwe versies van WordPress uit, waarin vaak naast beveiligingsaanpassingen ook technische verbeteringen of hele nieuwe functionaliteiten zitten.

Het is daarom verstandig deze updates regelmatig bij te houden. Zeker als het gaat om beveiligingsupdates. Doe je dit niet of te laat dan vergroot je het risico dat je website gehacked wordt of door Google gezien gaat worden als niet veilige website. In het laatste geval zal je niet meer bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnen waardoor je minder (potentiële) bezoekers zal krijgen.

Het is goed mogelijk om de updates zelf bij te houden. Doe je dit, zorg dan wel dat je voor het uitvoeren van een update een backup maakt van je website. Wil je dit allemaal liever niet zelf doen, omdat je er geen tijd voor hebt of bang bent dat er iets mis gaat, kan je bij ons een WordPress onderhoudscontract afsluiten.